ЖК «Теремки» - інвестиційно привабливий комплекс

Журналісти порталу Мінфін зазначають, що українці вважають нерухомість надійним активом і «тихою гаванню» на періоди економічних криз. Віра в квадратний метр спрацювала і в теперішні пандемійні часи. Особливо популярним був первинний ринок. Кількість угод тут за 2 роки, за даними АФНУ, збільшилася в середньому на 25−30%. Все більше громадян купує нерухомість не для себе, а щоб вкласти гроші.

Так на скільки виросли в ціні квадратні метри в столичних житлових комплексах та скільки змогли заробити за останній рік інвестори, що купили квартири у них? За даними ресурсу, вартість квадратного метра в ЖК «Теремки» зросла в середньому на 32%.

«Ми підрахували, що дохідність такої інвестиції при перепродажі у сегменті комфорт може сягати 70−80%. Ще один тренд, що формує інвестиційну привабливість об'єкту, — це поліфункціональність. У таких проєктах варто купувати і житлову, і комерційну нерухомість», — розповіла комерційна директорка «Інтергал-Буд» Анна Лаєвська.

Максимальні темпи росту вартості квадратного метра позаду, але говорити про інвестиційний потенціал новобудов все ще є сенс. В публікації йдеться, що ринок інвестицій у новобудови в Україні досить ризикований. А тому перше, на що слід звертати увагу інвесторам перед тим, як вкладати кошти, — на репутацію забудовника: як довго він працює, скільки у його портфелі успішно реалізованих проєктів і що про нього говорять учасники ринку.

Нагадаємо, що компанія «Інтергал-Буд», яка є девелопером проєкту ЖК «Теремки», вважається лідером серед приватних забудовників та має понад 18 років успішного досвіду на ринку нерухомості. Цьогоріч «Інтергал-Буд» отримала декілька престижних нагород IBUILD 2021, зокрема, у номінаціях «Забудовник року» та «Репутація і довіра».